Még mindig ég a szentesi sportcsarnok, inkább hagyják teljesen leégni

Még mindig izzik a szentesi sportcsarnok tetőszerkezete, a tűzoltók nem tudják teljesen eloltani, ezért úgy döntöttek, megvárják, amíg teljesen kiég – jelentette az RTL Híradó helyszíni tudósítója.

Arról korábban mi is beszámoltunk, kigyulladt a szentesi sportcsarnok kedd kora reggel. A Dr. Papp László Városi Sportcsarnok első szintje égett 150 négyzetméteren, de a lángok átterjedtek a tetőszerkezetre is. A Jövendő utcában a szentesi, a csongrádi, a kunszentmártoni, a szarvasi, a kiskunfélegyházi és a hódmezővásárhelyi hivatásos tűzoltók küzdöttek a lángokkal. A híradások arról szóltak, hogy megfékezték a lángokat.

A tető azonban újra és újra lángra kapott, mert az azt borító napelemeket nem tudták eltávolítani.

A város polgármestere felfoghatatlan csapásnak nevezte a tűzvészt. Mint kiderült, a sportcsarnok biztosítása a keletkezett kárt valószínűleg nem fogja fedezni. Az RTL Híradó tudósítása szerint a szerdai sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a létesítmény biztosítása nem éri el a 200 millió forintot, vagyis a biztosító maximum ennyit fizet, miközben az anyagi kár több milliárd forintos is lehet.

A polgármester az RTL Híradó kérdésére elmondta, hogy azért nem kötöttek nagyobb értékű biztosítást, mert a városnak ennyire volt anyagi lehetősége. A katasztrófavédelem egyébként egy hónapja ellenőrizte tűzbiztonsági szempontból a létesítményt, és mindent rendben talált. Az egyelőre még vizsgálják, hogy szándékos gyújtogatás, vagy műszaki hiba okozta-e a tüzet.

A Szentesen született Farkas Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese is tragédiának nevezte a sportcsarnok leégését. A szerdai sajtótájékoztatón közölte: megkereste a Miniszterelnökséget, és azt a választ kapta, hogy a kormány segítséget nyújt a sportcsarnok újjáépítéséhez. Szentes városa közadakozást is indított a szükséges pénz előteremtéséhez, ehhez Farkas Sándor egymillió forintot ajánlott fel.

A sportcsarnokot 1996. november 8-án adták át, 2004. május 21-én vette fel a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok nevet a szentesi születésű, és az 1928-as amszterdami olimpián ezüstérmet szerzett kiváló birkózó és sportember után.

Fotó: Donka Ferenc / MTI