Hamarosan jön az első vásárhelyi McDonald’s is

A Hódmezővásárhely Város gyorshír szolgálata nevű önkormányzati Facebook-oldalon jelentette be a város, hogy nemsokára McDonald’s épül Hódmezővásárhelyen.

Tulajdonképpen a videóban, amit posztoltak, arról adnak hírt, hogy átadták a város első KFC-éttermét, de az talán jobban érdekel mindenkit, hogy ezt a következő szöveggel hirdették ki:

„Megnyitott a KFC és jön a McDonald’s”

Hogy mikor nyílik a Meki, vagy hogy már építik-e, az egyelőre nem derül ki.

A külföldi érdekeltségű, amerikai típusú bisztróláncok közül elsőként a McDonald’s tört be a magyar piacra, még a rendszerváltás előtt, a Kádár-korszak legvégén. Az első üzlet 1988. április 29-én nyílt meg Budapesten, a belvárosi Régi posta utcában. A nyitáskor a legdrágább étel a 43 Ft-ért árusított Big Mac volt. Az első vidéki Meki Győrben nyitott '90-ben, majd pár évre rá a szegedi Kárász utcán is étterem nyílt.

Hódmezővásárhelyen ha a népegészségügy éppen nem is, a lakosságszám indokot adhat egy McDonald's-ra, hiszen a városnál kicsivel kisebb Dunaújvárosban, Szigetszentmiklóson vagy Mosonmagyarórávon is van már Meki. Sőt, nemrég nyitott meg az ózdi McDonald's, amit a telexes Huszti István zseniális fotójával szeretnénk illusztrálni, íme: