Halálos gyalogosgázolás volt az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőhely közelében

Az M5-ös autópályán Röszke Autópálya-határátkelőhely közelében, a kilépő irányba fél pályán halad a forgalom közölte a rendőrség honlapján a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság.

Eddig tisztázatlan körülmények között december 23-án 20 óra 10 perc körüli időben egy jármű elütött egy gyalogost az M5-ös autópályán Röszke Autópálya-határátkelőhely közelében. A baleset következtében a gyalogos olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A helyszínelés idejére az autópályán a határátkelő kilépő irányába fél pályán haladhat a forgalom.

Frissítés: A rendőrség tájékoztatása szerint a sofőr férfi ittas volt. A gázolás olyan erejű volt, hogy a 25 éves szerb gyalogos fiatalember egy kamionnak is neki csapódott, és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vétkes szerb középkorú sofőr a helyszínről segítségnyújtás nélkül elhajtott, őt a határátkelőhelyen fogták el.

Segítségnyújtás elmulasztása és járművezetés ittas állapotban vétségek miatt hallgatták ki a gázolót. Azt, hogy a gyalogos fiatalember hogyan került oda és mit keresett a sztrádán, a rendőrség még tovább vizsgálja.