Ismét balesetezett egy embercsempész Mórahalomnál, 8 migránst szállított

Fának hajtott az embercsempész, Mórahalomnál próbált egérutat nyerni.

Az 55-ös számú főúton, Mórahalom elkerülő szakaszán az egyenruhások december 21-én 21 óra körül intézkedés alá akartak vonni egy mikrobuszt vezető férfit. A sofőr azonban figyelmen kívül hagyta a jelzést, és az M5 autópályára hajtott fel, majd Balástya térségében onnan letért.

Ezen az útszakaszon, egy jobbra ívelő útkanyarban a kisbusz megcsúszott, és egy fának ütközött. A sofőr mellett a járműben 8 illegális magát szír állampolgárnak valló migráns utazott, akik közül a baleset során az egyik könnyű sérüléseket szenvedett, ellátására intézkedtek.

A rendőrök az ukrán sofőrt előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol ellene embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.