Márki-Zay Péter: Novák Katalin még Áder Jánosnál is alkalmatlanabb

Orbán ráérzett arra az elvárásra, hogy a társadalom örömmel látna több női vezetőt a közéletben. De Novák Katalin nem az a személy: ő még Áder Jánosnál is alkalmatlanabb arra, hogy ellent tartson Orbán Viktornak posztolta közösségi oldalára az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.

Az államfői tisztség esetén a jelölttel szemben alkotmányos követelmény, hogy pártok felett álló, a nemzet egységét kifejező, köztiszteletben álló személy legyen, Novák Katalin ezzel szemben a Fidesz nemrég leköszönt alelnöke. Orbán Viktoros fülbevalót hord, a Fidesz elnökéhez végletekig lojális, az ország nagyobbik fele által nem támogatott jelölt. Olyan ember, aki szerint a nők kevesebbet érnek, mint a férfiak. Aki arról beszél, hogy ne akarjanak a nők annyit keresni, mint a férfiak – fejtette ki álláspontját.

A vásárhelyi polgármester szerint Novák Katalint személyes felelősség is terheli a jogállam lebontásáért, az ország megosztásáért, a gyűlöletkampányok szervezéséért és a tomboló korrupcióért. Ezért aztán konklúzióként levonja, hogy Novák a köztársasági elnöki feladatra teljesen alkalmatlan.