„Meg foglak ütni úgy, hogy hat hétig szívószálazol” – fenyegették Mucsi Tamás makói képviselőt

Feljelentést tett a Makói Rendőrkapitányságon Mucsi Tamás DK-s makói önkormányzati képviselő, mert november 18-án telefonon megfenyegették. Mucsi a beszélgetésük egy részét fölvette, ami ellen a hívónak a jelek szerint nem volt kifogása – írja a Magyar Narancs. Cifrábbnál cifrább beszólásokat kapott az illetőtől, aki régebben tagja volt a roma nemzetiségi önkormányzatnak.

Az illető a következőkkel illette Mucsi Tamást, aki a DK jelöltjeként Márki-Zay Péterrel szemben indult az ellenzéki előválasztáson a hódmezővásárhelyi-makói választókerületben:

  • „Szájba váglak úgy, hogy ëgy fogad nem fog maradni, ezt értöd?”
  • „Hónap mögfoglak, te kurva. Vöhetöd hangfölvételre is, szaladhatsz a rendőrségre is. Én nem ilyen pancser fideszös képviselő vagyok Makórul. Szájba váglak úgy, hogy ëgy fogad nem fog maradni. Ezt értöd?”
  • „Meg foglak ütni úgy, hogy hat hétig szívószálazol”
  • „Háromszó’ vótam börtönbe’, én most mögijedök attul, hogy rám hívsz ëgy rendőrt?”

A hívó a képviselő testi adottságaira tett megjegyzéseket, és azt mondta, Mucsi Tamásnak három perce van, hogy törölje Facebook-posztját. „Nem szeretek bíróságra járni, az ilyen helyzeteket mérlegelni kell, és a helyén kezelni. A minap viszont, ahogy a Tescóban voltam, láttuk egymást. Ahogy észrevett, elkezdett kiabálni, elindult felém, a körülötte állók fogták le. Lehet, hogy ha négyszemközt találkozunk, nekem jött volna. Ezért mentem be a rendőrségre” – mondta arra, hogy miért nem tett eddig feljelentést.

Mucsi a telefonálót kommentjeinek stílusa miatt még a Makón élekből kitiltottak nevű Facebook-csoportból is kitiltatta.

„Az a hangfelvétel, amit Tamás fölrakott a Facebookra is, csak egy rövid részlete a közöttünk lezajlott beszélgetésnek. Sokkal több mindenről volt szó, és provokált is engem” – mondta a lapnak a telefonáló. „Én is voltam a rendőrségen, és én is feljelentést fogok tenni, mert én már nem vagyok közszereplő, és amit Tamás állított nyilvánosan a cégből való távozásomról, nem igaz. Én egyszerűen eladtam a tulajdonrészemet.” Állította, festőként dolgozik és járt vásárolni Mucsiék boltjába, így is ismerik egymást.

Olyan szerinte nem történt, hogy találkoztak volna a Tescóban.

Miután nyilatkozott a lapnak, ismét hívta Mucsit több alkalommal is, majd küldött neki egy üzenetet: „Ennyire gusztustalan ember hogy lehetsz? kiragadsz egy részt a beszélgetésünkbol és azzal mész be a rendorségre? te gusztustalan kutya! te nem férfi vagy te buzi hanem egy no! amikor szavazaskor megtakaritas venni az embereket azt nem rakod fel?”

Mucsi szerint az előbb említettek közül egyikhez sincs köze a fenyegetésnek. A képviselő a makói közterületi fűnyírással megbízott cég egyik tulajdonosának, a nemzetiségi önkormányzat elnökének, Petrovics Attilának a vagyonnyilatkozatát kifogásolta, amit az elnök utóbb módosított. Azt sem tartja rendjénvalónak, hogy a cég – amelynek Petrovics mellett egy másik nemzetiségi képviselő, Farkas Tamás is tulajdonosa – lényegében önkormányzati megbízásokból, közpénzből él.

A DK-s képviselőnek az a meggyőződése, hogy a városi önkormányzat nem a legjobb ajánlatot választotta, amikor a közterületi fűnyírásra is ezt a céget, a Gold-PEFA Kft.-t választotta a közbeszerzésen.

A vásárhelyi Hódpress szerint az összesen 35 millió forintért megbízott cég 2020-as pénzügyi beszámolója még nem volt elérhető júliusban az Igazságügyi Minisztérium céginformációs honlapján, pedig május 31-éig be kellett volna nyújtani ezt a dokumentumot.

„Mi korrekt, beszélő viszonyban vagyunk Mucsi Tamással. Nem szeretném, ha összemosnának minket azzal, aki ebben a történetben szerepel, mert már nem tagja az önkormányzatnak és a cégnek sem résztulajdonosa” – mondta erre Farkas Tamás. „Mi ezzel makói hátrányos helyzetű embereknek adunk munkát, nem csak romáknak. Sokan vannak, akiknek nincs végzettségük ahhoz, hogy elhelyezkedjenek, közülük soknak hiteltartozása van, nagyon nehéz helyzetbe került. Rajtuk így, munkával lehet segíteni, hogy ne a segélyért álljanak sorba.”