Előkerült egy videó is a mórahalmi balesetről, a Tényeknek szemtanúk is nyilatkoztak

Mint ismert, hét ember halt meg, négy pedig megsérült, miután egy illegális migránsokat szállító autó egy háznak ütközött és felborult hétfőn éjszaka Mórahalom belterületén a Szegedi út és a Mező utca kereszteződésénél. Egy szerb rendszámú egyterű sofőrje a mélységi ellenőrzésben résztvevő rendőröket meglátva nagy sebességgel megpróbált elmenekülni, de a járművel egy virágbolt bejáratának ütközött és az autó felborult.

A jármű a becsapódás helyszínétől mintegy 20 méterre állt meg az oldalán. Az egyterű hátsó része összeroncsolódott, az autó alkatrészei szétszóródtak a főúton. A TV2 Tények közölt arról videót, hogy az autó becsapódik a ház falába, majd a helyszíni beszámolókban a szemtanúk elmesélik az utána történteket:

Nem egy, hanem két embercsempész ült az autóban, egyikük életét vesztette – írtuk mai cikkünkben. A nyomozás szerint a két csempész Ásotthalom közelében vette fel az illegális migránsokat, majd Szeged irányába indultak velük. A járművet az a szerb állampolgár vezethette, aki a későbbi balesetben a helyszínen meghalt. Rajta kívül hat illegális migráns vesztette életét, társa és három határsértő megsérült.