Egy négyéves fiút éheztetett és erőszakolt meg egy vásárhelyi férfi, letartóztatásban marad

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség sikeresen indítványozta a Szegedi Ítélőtáblánál, hogy maradjon letartóztatásban az a hódmezővásárhelyi férfi, akit a nevelt gyermeke sérelmére elkövetett szexuális erőszakkal, valamint kiskorú veszélyeztetésének az elkövetésével vádol az ügyészség.

 Az ügyben elsőfokon a Szegedi Törvényszék a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádirata alapján jár el. A vádirati tényállás szerint a vádlott és élettársa közösen nevelték az élettárs előző kapcsolatából származó fiúgyermeket. 2017-2018 között a négyéves sértett gondozását elhanyagolták, a rendszeres étkezését nem biztosították, a lakásban tapasztalható higiénés hiányosságokat nem szüntették meg, majd a családgondozó felhívása ellenére a beteg gyermeket orvoshoz sem vitték.

A gyermek a kórházba a gyermekvédelmi szakszolgálat jelzése alapján csak rendőri segítséggel került. A férfi több alkalommal tettleg is bántalmazta a sértettet. A férfi ezen felül kihasználva, hogy az élettársa nem tartózkodik otthon, szexuálisan is bántalmazta a kiskorú sértettet. A Szegedi Törvényszék a vádemelést követően az ügyészség indítványával egyezően a férfi letartóztatását az elsőfokú bíróság ügydöntő határozatának a kihirdetéséig fenntartotta.

A végzés ellen a vádlott a szabadlábra helyezése érdekében jelentett be fellebbezést, egyben tagadta a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a bejelentett fellebbezést nem tartotta alaposnak, mivel megítélése szerint a vád tárgyává tett cselekmények kiemelkedő tárgyi súlyára és magas büntetési tétellel fenyegetettségére figyelemmel a férfival szemben a szökés és az elrejtőzés veszélye a továbbiakban is fennáll.

A másodfokon eljárt Szegedi Ítélőtábla egyetértett a fellebbviteli főügyészség indítványával és az elsőfokú végzést helybenhagyta. Az eljárás a Szegedi Törvényszéken folytatódik.