Egy DJ mentette meg a vásárhelyi férfi életét, aki majdnem belefulladt saját vérébe

Történt nemrég egy súlyos baleset Hódmezővásárhelyen: egy férfi kerékpárja menet közben kettétört, majd a gyereke szeme láttára esett a földre szerencsétlenül. A kiérkező mentősök is mondták, ha nincs éppen ott a rendkívüli lélekjelenlétet tanúsító Fürdök Zoltán, a kerékpárjával eleső férfi saját vérétől fulladt volna meg – írja a Promenad24.

Fürdök Zoltán vásárhelyi DJ, a Rádió88 és a Raktár rezidense, az Astra Music Club gyakori fellépője, a Zsüffland partik állandó házigazdája. Egy pénteki estén munka után csomagot készült feladni a vásárhelyi nagypostán, ami a járványhelyzet óta csak este 6-ig tart nyitva, de ő fél hét körül ért oda, mert abban a hiszemben volt, hogy az este 7 óráig van nyitva.

A csomaggal és bringájával a sétálóutcán már visszafelé tekert, közvetlenül a Deák-Lázár sarok közelében, amikor hatalmas csattanásra figyelt fel. Tőle nem messze egy 60 év körüli férfi haladt szintén biciklivel kislánya társaságában, amikor a férfi kerékpárjának váza egyszerűen kettétört a villa és a kormány mellett, a férfi feje pedig nagy erővel az utca térburkolatának csapódott.

Mint a lap beszámolója írja, a pár másodperc alatt, míg Fürdök Zoltán leugrott a biciklijéről és odaszaladt, négyzetméternyi területet borított el a vér a Rapcsák András utcán. A férfi feje félig maga alá és hátrabicsaklott, fejéből olyan sok helyen ömlött a vér, hogy leszorítani, elállítani nem lehetett. Eszméletét elveszítette, szeme pedig már azt amennyire a sok vértől látni lehetett kifordult, majd kiderült, hogy nem is lélegzett – idézte fel. Hozzátette, eközben a kislány erősen kiabált a sokktól,

Zoltán biztosra vette; a férfi már nem is él.

Aztán végül kitapogatta, hogy van pulzusa, de légzése nincs, mivel a rengeteg vér elzárta a légutakat, így megpróbálta azokat szabaddá tenni. A DJ úgy emlékezett, valami földöntúli nyugalom és magabiztosság szállta meg: valahogy pontosan tudta mit kell csinálni. Míg a férfi állapotát stabilizálta, a sikítozó kislányt is nyugtatta, feladatokat adott neki, beszélt hozzá, de közben a mentőket is hívta telefonon.

Mint azt mesélte, az életmentés alatt ruházatának felső két-három rétege teljesen átázott a férfi vérével, a végén egy szál pólóban feküdt a férfi mellett. További balszerencse a történetben, hogy ebben az időszakban rajtuk kívül senki sem közlekedett a Rapcsák András utcán, a Lázáron az autósok a kerékpártárolók takarásában, félig sötétben, semmit sem láthattak a földön fekvő három alakból. A kiérkező mentők nemcsak Zoltán tettét, lélekjelenlétét és szakszerű beavatkozását dicsérték meg, de elmondták:

ha nincs ott valaki, aki ilyen szakszerűen, pontosan siet a férfi segítségére, akkor fél perc alatt saját vérétől megfullad.

A férfiről, már a mentőbe helyezés után derült ki, hogy Zoltán ismerőse, de a rengeteg vértől akkor ezt nem tudta. A férfinekegyebek mellett súlyos agyrázkódása lett, látását még egy hét múlva sem nyerte vissza, de már szépen gyógyul. A férfi családja ajándékot is küldött, de a legszebb köszönet a megmentett férfi kislányától érkezett – mesélte.

Azóta ha eszébe jut a történtek, furcsa bizsergés és borzongás járja át. Úgy érzi, több lett azzal hogy mindezt átélhette és élete végéig emlékezni fog arra, hogy megmentette egy ember életét úgy, hogy már az elején érezte: ez csak rajta múlik.