„Ezek a rendőrök azon határon láttak el szolgálatot, aminek célja, hogy ne jöhessenek be olyan férfiak, akik megerőszakolják a magyar nőket”

Az egész országos sajtót megjárta a hír, hogy a Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozó Zsiga Katalin őrmester azt állítja: két kollégája megerőszakolta őt, és erről videófelvételt is készített.

Az őrmester el is mesélte a történetét, Szegeden minősített szexuális erőszak bűntette miatt rendeltek el nyomozást. Az egészből csak arra emlékszem, hogy miután letelt a szolgálat, megvacsoráztunk, majd nekem kicsit fájt a fejem, úgyhogy elmentem aludni a panzióban, ahol elszállásoltak minket. Egyébként sem vagyok nagy társasági ember, nem járok bulizni, nem iszom alkoholt, amit a többiek is tudtak. Reggel még rosszabbul voltam, fájt a fejem, görcsölt a hasam. A határról visszafelé tartó úton el is ájultam. Arra tértem magamhoz, hogy egy parkolóban vagyunk, az ablak le van húzva, én meg vérzem – idézte az emlékeit a Blikknek.

Az ügy pénteken látott napvilágot, azóta pedig többen megszólaltak már, kiállva Zsiga mellett. Péterfy-Novák Éva magyar írónő annyi írt közösségi oldalára, hogy „egy nem is olyan halk b....meg elhagyta a számat azért így reggelire”.

A NANE Egyesület (Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen) szerint ez az eset rámutat arra, hogy a kommunikációs kampányok üzenetével ellentétben nem az az elsődleges probléma, hogy az érintettek nem kérnek segítséget, hanem hogy amikor kérnek, akkor nem kapnak, sőt, még rosszabbá is válhat a helyzetük. „Ahogy Zsiga Katalin ügye is példázza: nem hisznek az áldozatoknak, pszichiátriával fenyegetik és megfélemlítik őket, nem járnak el körültekintően a sértettek biztonságának megteremtése érdekében, vagy akár egyenesen ki is szolgáltatják őket az elkövetőknek. Az elkövetők pedig zavartalanul folytathatják az életüket, a már megerőszakolt, megalázott nőn kívül további leendő áldozatokat is veszélyeztetve.”

Az egyesület külön kiemelte, hogy, hogy „ezek a rendőrök a határon láttak el szolgálatot az erőszak elkövetésekor. A határon, aminek a biztosítása a kormányzati indoklás szerint többek közt épp azért ilyen szigorú, hogy ne jöhessenek be olyan férfiak, akik megerőszakolják a magyar nőket. Ismételten hangsúlyozzuk, hogy a nők elleni erőszakot már most is elkövetik Magyarországon, magyar férfiak.”

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Ketten is megerőszakolhattak a határon egy rendőrnőt és elvehették szüzességét is

A Blikk számolt be arról, hogy a Készenléti Rendőrség egyik bevetési alosztályán dolgozó Zsiga Katalin őrmester azt állítja: két kollégája megerőszakolta őt. Az őrmester el is mesélte a történetét, Szegeden minősített szexuális erőszak bűntette miatt rendeltek el nyomozást.