Makón nagy tömeg gyűlt össze, ahol a helyi oltópont vezetője azt mondta, higgyenek a csodában az emberek

  • Csütörtökről péntekre Magyarországon 10 143 új koronavírus-fertőzöttet igazoltak, meghalt 191 többségében idős, krónikus beteg, az elhunytak száma 35 122 főre emelkedett.
  • Miközben több városban, így Szegeden sem szerveznek már közös adventi gyertyagyújtást a fokozódó járványhelyzet miatt, addig Makón nagyszabású, közel másfél órás, énekléssel egybekötött díszműsort tartottak vasárnap a város egyik terén.
  • A helyszínen a helyi sajtó szerint többszázan gyűltek körbe, és amikor épp nem az általános iskolai gyermekkórus vagy egy táncegyüttes szórakoztatta őket, akkor a polgármester, Farkas Éva Erzsébet, Bíró István görögkatolikus parókus, valamint Keresztúri Léna, a makói oltópont vezetője gyújtotta meg a város adventi koszorúján a második gyertyát.
  • Ezt követően az oltópont vezetője arról beszélt az egybegyűlteknek, hogy a koronavírus terjedése aggodalommal töltötte meg a napokat. Illetve hogy a remény lángja manapság mintha kikopóban lenne az emberekből, de itt az alkalom, akár minden nap lehet egy újabb, csodálatos lehetőség, hogy újra erőre kapjunk.
  • Keresztúri Léna azt kérte a makóiaktól, higgyenek a csodában.