Felkapta a lányait, hátba rúgta a nagymamát, majd kétszázzal menekült a rendőrök elől míg ütközött egy másik autóval

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt egy helybeli férfival szemben, aki édesanyjuktól erőszakkal vette vissza láthatáson lévő kiskorú gyermekeit írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A vád szerint a vádlott és élettársa kapcsolatának megszakadását követően a 6 és 3 éves lányaik felügyeltét a bíróság az apjuknak ítélte. A gyerekekkel az édesanyjuk a gyermekjóléti szolgálatnál biztosított kapcsolattartáson találkozhatott. 2019. december 6. napján egyeztetés után lányait el elvitte az édesanyja hódmezővásárhelyi lakásába, ahol élt.

Másnap a gyerekekkel együtt azzal hívta fel a férfit, hogy a kislányok nem akarnak délben hazamenni, vele szeretnének maradni. A férfi délután 3 órakor a testvérével megjelent a társasház előtt, és volt párjával telefonon vitába keveredve követelte vissza a gyerekeket. Miután a lépcsőházba bejutottak, a lakás ajtaját ököllel verték, majd berúgták.

Az apa a lányait a hóna alá kapva indult kifelé, félrelökve az útból a nagymamát, akinek még a hátába is belerúgott.

A helyszínre érkező rendőrök elől menekülve a gyerekeket a férfi a hátsó ülésre ültette, oda ő is beszállt, majd testvére a rendőrautót a füves útpadkán kikerülve nagy sebességgel menekülésbe kezdett.  A város területén 100 km/h, a várost elhagyva pedig 180-200 km/h sebességre gyorsulva hajtott, míg egy körforgalomba érkező autónak ütközött.

A baleset során személyi sérülés nem történt, azonban a kislányokat nem gyermekülésben szállították, övvel bekötve és az időjárásnak megfelelően felöltöztetve sem voltak. Az átfázott gyerekeket az intézkedő rendőrök takarták be takarókkal. Az események a kiskorúaknak súlyos érzelmi megrázkódtatást okoztak, annak okán is, hogy az esetet követően a férfi hónapokig nem engedte őket az édesanyjukkal kapcsolatot tartani.

A járási ügyészség a vádlottat 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével, valamint könnyű testi sértés vétségével, míg őt és testvérét társtettességben elkövetett magánlaksértés vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.