Több mint hárommillió forintot költöttek tavasszal temetőtakarításra, most megint tiszta szemét a békéssámsoni temető

Tavasszal a Tisztítsuk meg az országot! programban nyert 3,1 millió forintot Békéssámson. Ezt teljes egészében arra költötték, hogy rendbe szedjék a temetőt, pontosabban, hogy az ott évtizedek alatt felgyűlt – feltehetőleg a lejárt sírok összezúzott sírköveiből származó – törmeléket és az egyéb szemetet elhordják.

A probléma azonban visszatért, Annus István polgármester szerint most megint szemetes a temető, ugyanis a halottak napja idején tették a sámsoniak illegálisan, rossz helyre hordták a szemetet.

„Ki lett takarítva a temető elég jól, ugye elvittünk negyven tonna betontörmeléket, ami negyven-ötven év alatt összegyűlt. Szemetet elvittünk több száz köbmétert, így el is lett költve a három millió százezer forint. Viszont ahogy volt a halottak napja, akkor vettük észre, hogy azokon a helyeken, ahol pedig ki is volt táblázva, ki volt írva, hogy ne szemeteljenek, vigyék a lerakóba, megint sajnos elég sok szemét összegyűlt, illegális szemét” – panaszolta a polgármester.

Békéssámson egyébként közvetlenül Békés és Csongrád-Csanád megyék határánál, a Száraz-ér mellett fekszik, 2300-an lakják. A községet – a 2002–2019 közötti időszakot leszámítva – a rendszerváltás óta Annus István vezeti.

(via Rádió7)