Vásárhelyre viszik a súlyos fertőzötteket Makóról

A vonatkozó miniszteri utasítás értelmében a koronavírussal fertőzött betegeket a hódmezővásárhelyi és a makói telephelyen működő részlegek látják el, súlyosabb eseteknél azonban a makói betegeket Hódmezővásárhelyre szállítják – írja közleményében a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ.

A hódmezővásárhelyi telephelyen covid-intenzív ellátást biztosító részleg is működik, amely a lélegeztetést igénylő betegeket ellátását biztosítja. Tekintettel arra, hogy intenzív részleg jelenleg Hódmezővásárhelyen működik, a Makón ellátott betegek állapotromlása esetén, amennyiben a beteg állapota potenciálisan intezív terápiás ellátást igényel, úgy Hódmezővásárhelyre kerülnek átszállításra.

A makói betegek hozzátartozóinak telefonon lesz lehetőségük a kapcsolattartásra. Ennek lényege az, hogy a hozzátartozónak egy megadott idősávon belül az osztályos adminisztrátornak szükséges jelezniük a tájékoztatás iránti igényüket, aki rögzíti a nevüket, elérhetőségüket, illetve azt, hogy melyik beteg állapota iránt érdeklődnek. Ezt követően a kezelőorvos vagy az osztályos orvos, amint az osztályos teendők engedik, telefonon visszahív és tájékoztatással él az érintett beteg állapotáról.