Jajj ne! Mihálik Edvin és Szabó Sándor is eltörölné a rezsicsökkentést!!!!

Folytatódik a baloldali jelöltek lejáratása, nemrég a Facebookon kezdtek el megjelenni az országgyűlési választókerületekben indulókról olyan hirdetések, hogy „az ön baloldali jelöltje eltörölné a rezsicsökkentést”.

A hirdetéseket az az Aktuális nevű Facebook-oldal terjeszti, akik rögtön az előválasztás eredményének másnapján elárasztották a közösségi médiát azzal az üzenettel, hogy kicsoda „Gyurcsány embere” az adott választókerületben. Azaz ki nyerte az előválasztást, ami Szeged esetében ugye Szabó Sándor és Mihálik Edvin volt.

Most újabb üzenetet hirdetnek, Márki-Zay Péter korábbi kijelentéseire felhúzva. Azon kijelentésekről van szó, ahol a vásárhelyi polgármester, az ellenzék közös miniszerelnök-jelöltje kritizálta a rezsicsökkentés mikéntjét és kivitelezésének módját, illetve felhívta arra a figyelmet, hogy valódi rezsicsökkentés az volna, ha kevesebb energiát használnánk otthon, leszigetelnénk a házakat és megújulókra térnénk át – és ez még egy zöldebb megoldás is volna.

Az új hirdetés így szól: „Önnek is tudnia kell, hogy Szabó Sándor, a Gyurcsány vezette baloldal jelöltje, Márki-Zay Péterrel együtt eltörölné a rezsicsökkentést. Márki-Zay azt mondta, hogy "Micsoda ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni. Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni!" Márki-Zay azt üzente a magyaroknak, hogy "Igenis érezni kell az energiaár növekedést." Szabó Sándor és Márki-Zay Péter visszatérne a Gyurcsány-korszak bukott politikájához: eltörölnék a rezsicsökkentést, újra a csőd szélére juttatnák az országot. Emlékezzünk erre jövő áprilisban, amikor majd szavazunk!”

A júniusban bejegyzett oldal eddig több mint 50 millió forintot költött el a Facebookon hirdetésekre. Márki-Zay egyébként soha nem azt mondta, hogy rezsit csökkenteni volt ostobaság, hanem hogy ÍGY rezsit csökkenteni. Egészen pontosan így fogalmazott:

„Micsoda ostobaság volt annak idején így rezsit csökkenteni. Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni. Át kell térni megújulókra. Persze, lehet rezsit csökkenteni: le kell szigetelni a házakat.”

Fotó: Aktuális / Facebook