Egy makói férfi CD-t és harci kutyát lopott, ittas embert fosztott ki, virágokat cibált

A Makói Járási Ügyészség indítványozta annak a helybeli férfinak a letartóztatását, aki egy hónap alatt sorozatjelleggel követte el a bűncselekményeket – írja a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség sajtóközleménye.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2021. szeptember 28-án egy makói hotelből lopott el CD lemezt. Ezt követően egy lépcsőházban virágokat tört össze és rongált meg, majd az egyik makói ház udvaráról 50 000 forint értékű harci kutyát lopott el.

Idén október 21-én az egyik makói presszóban italozott a sértettel, majd közösen távoztak. A sértett ittasságából adódóan elesett, az elkövető felsegítette, majd nekitámasztotta egy ház kapujának. A férfi a sértett ittas, öntudatlan állapotát kihasználva a mellényzsebébe nyúlva elvette a pénztárcáját a benne levő személyes iratokkal, bankkártyával, valamint közel 200 000 forinttal együtt. Mindezeken túlmenően a férfi október 31-ig bezárólag ellopott még két biciklit, s lopott egy italboltból is.

A 6 rendbeli – az okozott kár nagysága szerint minősülő –, üzletszerűen elkövetett lopás bűncselekménye, garázdaság vétsége, valamint kifosztás bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelésére.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon megtartott ülésén fog dönteni.