A sándorfalvi bivalyos tanösvény épületegyüttese bekerült egy építészeti verseny döntőjébe

A hivatalos nevén Sándorfalva Tanösvény és Bivalyistálló épületegyüttesei döntősök lettek a MÉD 2021 közönségdíjára épület kategóriában.

A nemzetközi zsűri idén is harminc projektet választott ki az elmúlt egy évben publikált legizgalmasabb munkák közül. Ezek között van számos lakóház, középület, kortárs művészeti alkotás és műemléki helyreállítás is. Az Építészfórum most a közönséget is megszavaztatja ezekről. A sándorfalvi mű is felkerült erre a listára.

Paradigma Ariadné tervei alapján megvalósult sándorfalvai turisztikai beruházás inspirációs forrása a vidéki tájat meghatározó építészet volt. A létrejövő helyszín sajátos természetközeli élményt nyújt az ide látogatóknak – írja az Építészfórum. Az építészetéről itt lehet bővebben olvasni.

Mint írják, a sándorfalvi bivalyos tanösvény a sándorfalvi nádastó mellett egy Natura 2000 védettségű területen kapott helyet. A 65 millió forintos turisztikai beruházás uniós forrásból jött létre és az 500 méter hosszú ívelt tanösvény egy 200 négyzetméteres bivalyistállót, három merengőt, valamint egy kilátót kapcsol össze.