Csongrád-Csanád megyében szabadult el leginkább a vírus a héten

A Portfolio közölt egy ábrát arról, hogy a megyéknél hogyan alakultak a heti fertőzöttségi adatok. A térképen jól látható, hogy Csongrád-Csanád megyében a legrosszabb a helyzet, itt 377,7 fő új fertőzött volt 100 ezer lakosra vetítve az elmúlt egy hétben.

Minket követ Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megye 366 körüli értékekkel. „Hogy a román határ közelségének vagy az alacsonyabb oltási hajlandóságnak van-e igazán köze ehhez, nem tudni, mindenesetre jól látható, hogy ezekben a megyékben háromszor akkora a lakosságarányos esetszám, mint a nyugati országrészben” – írják.

Nemrég egyébként pont Botka László panaszkodott arról, hogy a kormány nem közöl területi adatokat a fertőzöttekről és az oltásokról: „Nem tudom, hogy a mai napon a szegediek hány százaléka van beoltva, nem tudom, hány fertőzött van a városban és nem tudom, mennyi beteg van” – mondta. Egyetlen, májusi adatot közölt a kormány az átoltottságról, ebben Szeged jól állt, Botkáék azóta már 80 % felettivel számolnak, miközben az országos átlag 60 % körüli.

Forrás: Portfolio