Csongrád-Csanád megye a legmetálabb az országban

A Redditen, vagyis az r/hungary magyar alfórumon találtunk egy olyan képet, amely a metálzenekarok 100 ezer főre vetített arányát jeleníti meg. A képen Csongrád-Csanád megye igencsak vöröslik, nyilván a gitárhúrok által keltett lángoktól.

Ez nem véletlen, hiszen Redditen dőlt el az is, hogy az angol „Chad” kifejezésnek a magyar megfelelője a „Csanád” lesz. Ez magyarul annyit jelent, hogy a tökéletes, izmos, sármos, magas, fehér férfi, rövidebben a tipikus alfahím. Átvitt érteleben viszont bármire ráhúzható, ami tökéletes, vagy jobb, mint az ellentéte, a „szűz”, avagy angolul „virgin”.

Ha már a példát kéne mondani, természetesen a megyék közt is Csongrád-Csanád a Csanád, tehát az alfa, a legjobb. A mostani metáltérkép is ezt igazolja vissza. Bár pontos számok nincsenek, egyedül Budapest előzött minket, mögöttünk Borsod van. Még a Tankcsapda szülőföldje, Hajdú-Bihar is eléggé le van maradva, mert Borsod-Abaúj-Zemplén után az északnyugati megyék sorakoznak.

Forrás: Metal Archives

A poszt alatt is azt taglalták, hogy miért nem vas megyében van a legtöbb metál, erre az volt a válasz, hogy Miskolc az acélváros, meg egyébként is ellopták a borsodiak a fémet. Mondjuk ez továbbra sem magyarázza a mi megyénk elsőségét, de mindenesetre valaki adott pár tippet, hogy mely zenekarokról lehet szó: „Lazarvs, Tormentor, Christian Epidemic, Deprived of Salvation, Aetherius Obscuritas, az igazi ínyenceknek Fostartály.”

Egyébként a forrásoldalról az összes banda elérhető, ráadásul a helyszín szerint tudjuk rendezni is őket. Valaki felvetette, hogy kéne egy alter bands per capita is, így Baranya megye már nem piros, hanem fekete lenne.