Videón, ahogy hatalmas konvojban vonultak át Szegeden a mentők az M5-ösön történt tömegbaleset miatt

Szerencsére ritkán látnak ilyet a szegediek – számolt be róla az Országos Mentőszolgálat. Mint tegnap írtuk, egymásba futott egy kamion, egy furgon és két személygépkocsi az M5-ös autópályán, Csengele közelében. A Budapest felé vezető oldalon, a 128. kilométernél történt a baleset.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Súlyos tömegbaleset történt az M5-ös autópályán Csengelénél, Budapest felé útzár van

Egymásba futott egy kamion, egy furgon és két személygépkocsi az M5-ös autópályán, Csengele közelében, lezárták a sztráda Budapest felé vezető oldalát.

„Ezért is lehet, hogy sok szegedi gyomra görcsbe rándult tegnap az aggodalomtól, amikor egy mentőautókból álló konvoj hasított át este a városon. A nem éppen hétköznapi látványt nyújtó, nagy erejű mozgósításra azért került sor, mert egy balesetről érkezett bejelentés a Szegedi Mentésirányításra. Az M5-ösön egy kamion, egy kisbusz és két személyautó ütközött, a sérültek száma pedig ismeretlen volt” – magyarázták a helyzetet.

A tapasztalt mentésirányítójuk mindenre felkészült a baleset kapcsán, ezért Szegedről is azonnal több mentőt riasztott. Végül mindössze három sérültnek nyújtottak ellátást az elsőként érkezők, így a többi mentőegységre a szerencsés kimenetelű balesetnél nem volt szükség, azok hamar visszatérhettek állomáshelyükre. A sérülteket stabil állapotban szállították kórházba. És akkor a riasztásról a videó: