Feladta magát egy férfi Hódmezővásárhelyen a sikertelen ékszerlopást követően

A hódmezővásárhelyi rendőrök elfogtak egy helybéli férfit, aki több tálca arany ékszert kísérelt meg ellopni egy helyi ékszerüzletből, csaknem 1 millió forint értékben – írja a rendőrség.

A gyanú szerint az 53 éves elkövető 2021. október 22-én kora délután tért be egy hódmezővásárhelyi ékszerüzletbe. A férfi vásárlási szándékot színlelve több tálca arany ékszert pakoltatott a pultra, majd az eladó figyelmét elterelve, a tálcákat megragadta és sietősen távozott az üzletből, egyenesen a közelben parkoló autója irányába. A bolt alkalmazottja azonnal a férfi után szaladt, akit utolért és az ékszer-installációkat kiütötte a kezéből. A gyanúsított ezért a helyszínről üres kézzel menekült el autójával.

A tolvaj nem sokkal később feladta magát a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon, ahol a cselekmény elkövetését elismerte, továbbá a nyomozóknak elmondta, hogy néhány órával korábban egy helyi étterem sérelmére, ahol futárként dolgozott, sikkasztást követett el, ugyanis a bevétellel sajátjaként rendelkezve korábbi tartozásait egyenlítette ki. Az elkövetőt őrizetbe vették, ellene lopás bűntett és sikkasztás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.