62 évesen termesztett 69 kender marihuánát egy vásárhelyi pincerendszerben

A hódmezővásárhelyi rendőrök befejezték a nyomozást egy 62 éves férfival szemben, aki nagy mennyiségben termesztett marihuánát – írja a Police.hu.

A nyomozók 2019 nyarán jutottak olyan információkhoz, miszerint a helybeli férfi a lakóhelyén egy ott kialakított rejtekhelyen marihuánát termeszt. A rendőrök a felderítői munka eredményeként szemlét tartottak a kérdéses ingatlanban. Az információk helytállónak bizonyultak mivel a házhoz tartozó pincerendszerben 69 kender növényt a termesztéséhez szükséges eszközöket, továbbá szabálytalan áramvételezést is felfedtek az egyenruhások.

A feltételezett elkövetőt a kapitányságra előállították, gyanúsítottként kihallgatták és őrizetbe vették. Az eljárás vizsgálati szakaszában a rendőrök megállapították, hogy a növények egyrészét már korábban leszüretelték, így további negyven tő marihuána termesztése róható a férfi terhére. A szabálytalanul vételezett árammal, több mint 10 millió forint kárt okozott az áramszolgáltatónak.

Az eljárás iratait a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai a napokban megküldték vádemelési javaslattal, az ügyészség részére.