Vadászati trófeakiállítás nyílik a szegedi egyetemen

Nomád Földi László felajánlásának köszönhetően hazai nagyvadak trófeáitól egészen az alaszkai trófeákig méretes gyűjtemény várja majd a látogatókat az SZTE hódmezővásárhelyi mezőgazdasági karán. A kiállítás megnyitója csütörtökön lesz.

„Nomád Földi László vajdasági magyar színész, szakíró vadászélete nem az első lövéssel kezdődött, már felmenői között is voltak olyanok, akiket szintén megérintett ez a szenvedély. Vadászösvényeit ezentúl nemcsak felejthetetlen könyvei, novellái, regényei segítségével járhatjuk be, hiszen gazdag trófeagyűjteményét a hódmezővásárhelyi önkormányzatnak ajánlotta fel, amelyet a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán helyeztek el méltó módon” – írja közleményében a Szegedi Tudományegyetem. A második emeleti kiállítótér három termében többek között afrikai és alaszkai trófeák, valamint európai és magyarországi nagyvadak trófeái láthatók majd.

A kiállításmegnyitó csütörtökön 14 órától lesz, beszédet mond Barta Tamás, az SZTE Mezőgazdasági Kar főiskolai docense, közreműködik Molnár Alex és Molnár Johanna vadászkürtön.

A Vadászati Trófeakiállítás a Mezőgazdasági Kar nyitvatartási idejében, hétfőtől péntekig reggel 7.30 és 16.00 óra között lesz látogatható; a kiállítás megtekintése azonban előzetes bejelentkezéshez kötött, amit a kar portáján ejthetünk meg a 06-62/532-990-as telefonszámon.