A DK-nak küldhetett lejárató anyagot a Fidesz Márki-Zay Péterről

„A Fidesz kottája” címmel tartott sajtótájékoztatót Hódmezővásárhelyen Márki-Zay Péter, a város jelenlegi polgármestere, az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay elmondta,az állítólagos lejárató dokumentumokat egy héttel ezelőtt kapta meg a Demokratikus Koalíció vezetőitől. A vezetők azt mondták neki, a mappát a Fidesztől kapták abból a célból, hogy az abban található összegyűjtött anyagokkal le tudják járatni őt. A polgármester ezután arról beszélt, az anyagot a sajtónak is átadja majd, valamint az internetre is felteszik kitakarás nélkül, rövidítve.

Ebből egyrészt az látszik, hogy a Fidesz igyekezett beavatkozni az ellenzéki előválasztásba, másrészt, hogy milyen módszerekkel figyel meg embereket – mondta a hódmezővásárhelyi polgármester. Azt is megemlítette, hogy 2018-ban a városháza honlapján és a laptopján is találtak kémszoftvert. Elmékezzenek ezekre, a Pegasus-botrányra, a Kubatov-listákra, „tehát mindazokra a pártállami, a kommunizmus legsötétebb idejét idéző megfigyelésekre és profilozásokra, amiket az ellenzékkel szemben a Fidesz rendszeresen megenged magának” – emlékeztetett.

Nem fél tőle, hogy bepoloskázzák a hivatal autóját, vagy lehallgatják a Samsung telefonját, esetleg megnézik a levelezését. Semmilyen elektronikus lábnyoma „nem bizalmas, vagy ha bizalmas is, semmi olyan nincs benne, amit szégyellni kéne”.

„Ha lehallgatnak, ha megfigyelnek, ám tegyék.”

Márki-Zay szerint nagyon értékelendő, hogy a DK inkább átadta neki a dossziékat az előválasztás után, a bizalomépítés jeleként, majd megköszönte nekik az együttműködést. Az anyag szerinte a „CIA-ügynökös, békaember-típusú” összeesküvés-elméletek szintjén van, amelyek minden valóságalapot nélkülöznek. Még két magánszemély is érintett az ügyben, de őket nem akarja nyilvánosságra hozni.