Bartók Csaba kiemelten a baloldaliaknak ajánlja megtekintésre az Elk*rtuk című filmet

Bartók Csaba, A Fidesz szegedi elnöke is megnézte a Gyurcsány-filmet, erről posztolt is közösségi oldalán. Mint írja: „Minden korosztálynak igen ajánlott, de kiemelten a baloldaliaknak! Világos képet ad az ellenzék gondolkodásáról, stílusáról!”

Fotó: Bartók Csaba / Facebook

Azt mi is megírtuk, hogy az őszödi beszéd utáni zavargásokat feldolgozó „politikai krimit”, az Elk*rtuk című filmet október 21-től vetítik a mozikban. Állítólag akkora az érdeklődés, hogy a készítő, a Megafilm csinált neki egy külön oldalt, ahol a vetítések idejét és helyeit is közzéteszik, jegyet is lehet foglalni rá.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) döntése alapján megfelel a hazai művészfilmek kritériumainak az Elk*rtuk című film, ugyanis megkapta az artmozis besorolást, vagyis az ország összes multiplex és művész mozija is játszhatja. Így sok vidéki is, köztük a makói, vagy a szentesi. Azonban a vásárhelyi – egyelőre – nem.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Csütörtöktől játssza a szegedi Cinema City az egészestés Gyurcsány-mozit

Az őszödi beszéd utáni zavargásokat feldolgozó „politikai krimit” október 21-től vetítik a mozikban. Állítólag akkora az érdeklődés, hogy a készítő, a Megafilm csinált neki egy külön oldalt.

Az okokról a Hódpress kérdezte a vásárhelyi intézményt: „A Kultik Vásárhely moziban jelenleg nem találjuk a film helyét. Az egytermes mozikban – sajnos – minden igyekeztünk ellenére sem tudunk bemutatni minden premier filmet. Múlt héten hatalmas sikerrel mutattuk be a Venom 2 – Vérontó mozit, és nagy az érdeklődés a héten bemutatásra kerülő nagy hatású sci-fi regényből készült Dűne iránt is. Jövő héten pedig a hagyományos Kultik Halloween rendezvényt tartjuk, mely minden évben nagyon sok embert vonz moziba” – indokolták.

Azt is írta a lap, hogy Szentesen tegnaptól jövő szerdáig napi egy vetítéssel tűzik műsorra a produkciót, szombatig 86 jegyet váltottak a filmre. Horváth Szilvia, a szentesi és vásárhelyi mozit működtető cég munkatársa azt is elárulta, hogy a műsoron maradást minden esetben a következő heti filmkínálat és az aktuális heti nézőszám dönti el, így jövő hét elején fogják tudni megmondani, marad-e tovább is műsoron.

A Plázában lévő Cinema City mellett Szegeden a Belvárosi Mozi is játssza a filmet, de itt azért több terem is van. Tegnap a kormányközeli Magyar Nemzet címlapon hozta, hogy a filmre a most futó hollywoodi produkcióknál is több foglalás érkezett, a lap szerint a jegyfoglalások adatai alapján „Kálomista Gábor filmje rávert a most futó hollywoodi produkcióra is”. A film egyébként jelenleg 1,2/10-es értékeléssel szerepel az IMDB oldalán.