Szabó Bálinték elhatárolódnak Márki-Zay Pétertől és mozgalmától

„A Mindenki Szegedért Mozgalom ugyan alapvetően a szegedi közélet felrázása érdekében jött létre, de Szeged nem egy sziget, hanem Magyarország része. Éppen ezért nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy kevesebb, mint négy évvel első hódmezővásárhelyi felbukkanása után Márki-Zay Péter ezúttal miniszterelnöki babérokra tör” – írja a mozgalom közösségi oldalukon.

Először nem volt világos, miért baj ez, de aztán Szabó Bálinték mozgalma kifejti, hiszen itt Szegeden és Csongrád-Csanád megyében a kezdetektől ismerik Hódmezővásárhely jelenlegi polgármesterét. A felsorolás szerint olyan okokat sorol fel, minthogy „ő volt az, aki többszörösen valótlan kijelentéseket tett a K’-Art károsultak képviselőjére, Szabó Bálintra, mely mondatai nyomán rágalmazás miatt indult vele szemben több bírósági büntető eljárás”, vagy aki „a hódmezővásárhelyi Szeviép-ügyként ismert K’-Art botrány kulcsszereplőjének aktív (anyagi) támogatásával indult a polgármesteri székért”.

Azonban van egy olyan pontja is a posztnak, ami szerint

ő volt az, aki pár héttel a Mindenki Szegedért Mozgalom megalakulása után létrehozta a Mindenki Magyarországa Mozgalmat.

Ebbe a csapdába mondjuk én is belesétáltam egyszer, a tudatalatti dolgozott, amikor egy cikkemben véletlenül Mindenki Magyarországa Mozgalmat írtam Mindenki Szegedért Mozgalom helyett. Egyébként maga Szabó Bálint is kiemelte posztjában, hogy ez csak néhány, a személyes érintettség okán kiragadott példa az „önjelölt messiás eddigi közéleti tevékenységéből”, szerinte ezek „mégis sokat elárulnak az illető személyiségéről és jelleméről”.

„A Mindenki Szegedért Mozgalom ezúton is elhatárolódik Márki-Zay Pétertől és az általa gründolt Mindenki Magyarországa Mozgalomtól, egyúttal arra szólítja fel Hódmezővásárhely jelenlegi polgármesterét, hogy kövesse újdonsült barátja,
Botka László korábbi példáját, és lépjen vissza a miniszterelnök-jelöltségtől!” – zárul a poszt.

Márki-Zay Péter egyébként még 2018-ban adott ki egy közleményt Facebook-oldalán „Ki is ez a szabó bálint?” címmel melyben leírta, „irodavezetői megbeszélés közben berontott egy ember (úgy tudom Szabó Bálintnak hívják és állítólag többszörösen elítélt rágalmazó) teljes sajtókísérettel és azt kérte, áruljam el, hogy egy adott vásárhelyi vállalkozó támogatott-e és mennyivel”. Ezzel kapcsolatban a következő nyilatkozatot tette:

  • „Egyik támogatóm nevét sem adom ki. Még a Lázár János szellemi műhelyéből származó hírhedt antiszemita szórólapon listázott vásárhelyi magánemberek közül sem ismertem mindenkit. (Legutóbbi hasonlóan érdekes szórólapjuk aláírása alapján Lázár Jánost már csak Vörös Polipként emlegetik Vásárhelyen)
  • Közel 450 magánember támogatott kisebb-nagyobb adományokkal, készpénzzel, utalással, Erzsébet-utalványokkal. Sokuknak a nevét sem tudom, és minden bizonnyal van köztük fideszes, jobbikos, szocialista, vállalkozó és munkanélküli is, senkitől nem kértem önéletrajzot.
  • Szabó Bálint, mint azt az utóbbi napok sajtója is megmutatta, Lázár János érdekeit szolgálja. A csatolt kép alapján ő lehet az is, aki Lázár János személyét Gyurcsánnyal összeköti (a képen Gyurcsánnyal egy kanapén ül a mostani irodámban). Azt a Lázár Jánost, aki szerint akit Gyurcsány támogat, nem is vásárhelyi... Szabó Bálint esetében azonban a gyurcsányos múlt még előny is lehetett.”