Meghalt a sofőr, aki vonat elé hajtott Csengelénél

Egy ember meghalt a hétfő reggeli csengelei vasúti balesetben – közölte a rendőrség a honlapján.

Nyolc órakor, Csengele külterületén egy vasúti átjáróban vonat és személygépkocsi ütközött össze. A gépkocsi vezetője a helyszínen meghalt, a vonaton utazók közül senki nem sérült meg – olvasható a police.hu oldalon. A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére a vonatforgalom áll, a baleset a közúti forgalmat nem akadályozza.

A katasztrófavédelem azt közölte honlapján, hogy a balesethez a kisteleki, a kiskunmajsai, továbbá a csengelei önkéntes tűzoltók érkeztek ki, de a helyszínre riasztották a kiskunhalasi és a szegedi hivatásos tűzoltókat is. A balesethez mentőhelikopter is érkezett. A csaknem kétszáz utas mentesítő buszjáratokkal utazhat majd tovább.

A Mávinform korábban a Facebook-oldalán azt írta, hogy a Nyugati pályaudvarról Szegedre tartó Kárász InterCity ütközött össze a gépkocsival; a fénysorompó jól működött, piros jelzést adott.

A helyszínelés ideje alatt – várhatóan hosszabb ideig – azon a szakaszon nem közlekedhetnek a vonatok, ezért Kiskunfélegyháza és Kistelek között pótlóbuszok járnak. A Budapest-Cegléd-Szeged vonalon akár félórát is késhetnek a vonatok a baleset miatt.

Fotó: Donka Ferenc / MTI

Fotó: Donka Ferenc / MTI