Így áll a makói Hagymatikum építkezése

Épül a makói Hagymatikum családi és élményzóna. Készül a csúszdatorony és a nyári öltöző blokk is, amelynek tetején napozni is lehet majd – számolt be Lázár János a Facebook-oldalán. Képeket is közölt, jelenleg így áll a építkezés:

Azt tervezték, hogy a projektben

  • családi élményzóna,
  • három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony,
  • valamint egy napozóteraszos nyári öltöző

épül majd meg. A beruházás keretében ezen kívül kialakítanak egy ételudvart látványkonyhákkal, emellett a fürdőt kültéri élményelemekkel ellátott zöldterületekkel is bővítik. A tervek szerint a családi élményzónában nyitott medence, csúszda, vízi mászófal, hullámmedence és kiúszós élménymedence is helyet kaphat. A beruházás részét képezi egy nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas, lelátóval és melegítőmedencével ellátott uszoda. A látványtervek alapján így fog kinézni:

 

A fürdő helyén először 1956-ban felszínre hozott termálvízre öt évvel később épült első ízben kiszolgáló épület. Az eredetileg főként tisztasági célokat szolgáló strandfürdő a rendszerváltás után fokozatosan átalakult, előbb a gyógyászati részleg épült ki, majd a 2000-es évek óta a városvezetés már központi kérdésként tekintett bővítésére és élményelemekkel való felruházására, lévén ettől a vendégforgalom megnövekedését és a turizmus meghonosítását várták.

Az egyedülálló, organikus épületegyüttes legnagyobb, 2012 januárjában átadott részét Makovecz Imre, a kortárs magyar építészet legismertebb alakja tervezte. A 2007-es tanuszoda-komplexum Makovecz tanítványának, Csernyus Lőrincnek a munkája.