Egyre több szegedi és megyei iskolában kell karantént, vagy maszkviselést elrendelni

Az Osztrovszky utcában működő Szent Benedek Többcélú Szakképző Iskola Szegedi Tagintézményében második napja kötelező a maszkviselés, a tanítási órák alatt és a közösségi terekben – értesült a Szeged365.hu. Mint megtudták négy osztályban október 17-ig járványügyi megfigyelés alá kerültek azok a diákok, akik nem vették fel mind a két COVID oltást és az elmúlt 6 hónapban igazoltan nem estek át COVID fertőzésen. Ők nem látogathatják az iskolát. A karanténba került diákoknak az órákon online kell részt venniük.

„A mai naptól elrendeljük intézményünkben mind a pedagógusok, mind pedig a diákok számára a kötelező maszkhasználatot a tanítási órák alatt és a közösségi terekben” – írják oldalukon. Reggelente testhőmérséklet mérés és kézfertőtlenítést követően lehet csak belépni az intézménybe. Ezen kívül még a Juhász Gyula Gyakorló Általános Általános és Alapfokú Művészeti Iskolájában és az SZTE Gyakorló Gimnázium és Általános Iskolában, azaz a volt Ságváriban tették kötelezővé  a maszkviselést.

A Promenad24 olvasói is jelezték, hogy a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola egyik osztályát hétfőn hazaküldték Hódmezővásárhelyen. Információik szerint egy diák és egy tanár koronavírus tesztje lett pozitív, így az osztály diákjait hazaküldték karanténba.