Két embercsempész és mintegy 60 illegális határsértő a ma éjjel mérlege

A rendőrök az éjszaka két embercsempészt és mintegy 60 illegális migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében – számol be róla a Police.hu.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei október 7-én 1 óra 30 perckor 46 illegális migránst tartóztattak fel Szeged-Gyálarét külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Hódmezővásárhely Rendőrkapitányság járőrei október 7-én 1 óra 10 perckor Ruzsa közigazgatási területén ellenőriztek egy osztrák honosságú Sang Yong Rodius 4WD MT típusú személyautót, amit egy 53 éves montenegrói állampolgár vezetett. A járműben rajta kívül egy 37 éves szerb állampolgár és további 13 szír és két egyiptomi utas volt. Az illegális migránsok jogszerű magyarországi tartózkodásukat nem tudták igazolni.

Az egyenruhások a sofőrt és társát előállították a Szeged Határrendészeti Kirendeltségre, ahol embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás. A határsértőkkel szemben a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően járnak el.