Rendőrség: nem lett belőle spangli

Csodálatos címadással jelent meg beszámoló két marihuánaültetvény leleplezéséről. A makói rendőrök mindössze ennyit írt címként: nem lett belőle spangli. Hát, valóban nem.

A Makói Rendőrkapitányság nyomozói és egyenruhásai a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Osztály Kutyás Alosztályának munkatársaival együttműködve egy összehangolt akció keretében fogtak el két férfit, akik Magyarcsanádon és Apátfalván termesztettek marihuánát.

De nem csak a cím lett jól eltalálva (márcsak azért is, mert egyre jobban úgy tűnik, mintha a rendőrségi hírek íróinak nem sok előírást kellene betartania), hanem a mellékelt képi anyag is, ez a fotó mindenképpen beszél az ügyért:

Fotó: police.hu

Az elkövetők néhány hete kerültek a makói nyomozók látókörébe, hogy ingatlanuk udvarában kábítószert termeszthetnek. A rendőrök széleskörű adatgyűjtésének eredményeként realizálódott, hogy a férfiak valóban kannabisznövények gondozásával foglalkoznak szabadidejükben. A Makói Rendőrkapitányság munkatársai kábítószer-kereső kutyákkal szeptember 30-án Magyarcsanádon és Apátfalván több helyszínen egy időben kutatást tartottak, melynek eredményeként több tő, kifejlett, gondozott marihuánanövényt foglaltak le.

A feltételezett elkövetőket előállították, majd gyanúsítottként kihallgatták, akik a bűncselekmény elkövetését elismerték. A gyanúsítottakkal szemben a Makói Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.