Megjelent a Grand Theft Auto VI első előzetese

2025-ben jön a Grand Theft Auto VI, aminek a vártnál hamarabb, már december 5-én éjfél után néhány perccel megjelent előzetese, miután az hétfőn már látható volt egy szivárogtatás következményeképp. „Az előzetesünk kiszivárgott, szóval kérjük, nézzétek meg az eredetit YouTube-on” – írta a Rockstar Games az X-en.

Már 10 éve, hogy a Rockstar Games kiadta a Grand Theft Auto V-öt, ami a második legjobban eladott videójáték a Minecraft mögött, több mint 185 millió példányban eladva. Valószínű, hogy a Rockstar Games már évek óta dolgozik a GTA VI-on, de először 2022 februárjában erősítette csak meg, hogy a játék készül.

Korábban a játékóriás elnöke, Sam Houser azt mondta, hogy a decemberi előzetes megjelenését a cég 25. évfordulójával kívánták összehangolni. Eközben a Rockstar külön bejelentett egy megállapodást a Netflixszel, amelynek keretein belül több korábbi címét elhozza a streamingóriás játékkínálatába.

Az első játék a sorozatban 1997-ben jelent meg, és bár ez lesz a hatodik fő cím a sorozatban, több mellékszál és különböző platformokon történő kiadások is voltak.

A játékról szóló pletykák az elmúlt évtizedben a populáris kultúra állandó részét képezték, a rajongók váratlanul hosszú várakozásra kényszerültek. A GTA IV 2008-ban jelent meg, a GTA V pedig öt évvel később, 2013-ban. A tízéves várakozás példa nélküli a GTA-sorozatban.

A várakozásnak köze lehet a GTA Online-hoz, a GTA V többjátékos verziójához, amelyről úgy tartják, hogy évente százmillió dollárokat hoz a cégnek. Népszerűsége olyan, hogy a GTA V-t többször is újra kiadták, és három különböző generációnál is megjelent otthoni konzolokon.