Páncélozott harcjárművek vonultak fel a pénteki események után Horgoson

Három migráns életét vesztette, egy megsebesült a péntek reggeli lövöldözésben Horgosnál. A fegyveres összetűzésre a valamikori Bácska mezőgazdasági birtok elhagyatott épületénél került sor. A PannonRTV azt írja, a rendőrség továbbra is felügyeli a környéket, speciális egységek tagjai és határrendészek is a helyszínen tartózkodnak szombaton kora délután.

A szerb belügyminisztérium kikindai egysége négy afganisztáni és két török állampolgárt vett őrizetbe, közölték pénteken. A gyanú szerint engedély nélkül tartottak, szállítottak és gyártottak is fegyvereket és robbanóanyagokat. Az elhagyott épületben, ahol a lövöldözés történt, és ahol a gyanúsítottakat tetten érték, a rendőrség egy automata puskát talált több tucat hozzá tartozó lőszerrel.

Egyidejűleg a rendőrség területi átvizsgálás során további egy automata puskát talált, valamint további 79 illegális bevándorlót, akiket befogadóközpontokba szállítottak. A sebesült migránsnak orvosi segítséget nyújtottak, és folytatódik az intenzív munka az esemény minden tényének és körülményének tisztázása érdekében. A hat gyanúsított illegális bevándorlóval szemben a Szabadkai Fellebbviteli Ügyészség utasítására 48 órás fogva tartást rendeltek el, és őket a büntetőfeljelentés mellett az illetékes ügyészség elé állítják.