Két magyar, köztük a szegedi Nagy Péter is indul a súlyemelők világbajnokságán Szaúd-Arábiában

A női 45 kilogrammosok viadalával megkezdődött és két héten át tart Rijádban a súlyemelők világbajnoksága, amely az egyik kiemelt állomása a párizsi olimpiára kvalifikáló versenysorozatnak, írja az MTI. A szaúdi fővárosban két magyar emelő próbál szerencsét.

A sportági világszövetség elnöke, Mohamed Dzsalud megnyitó beszédében úgy fogalmazott, hogy már a vb kezdete előtt elértek néhány rekordot, miután 117 országból 719-en – férfiak 365-en, nők 354-en – vesznek részt az eseményen, amelyet első alkalommal tartanak Szaúd-Arábiában.

Mindkét nemnél 10–10 súlycsoportban rendeznek versenyeket, miközben a jövő évi ötkarikás játékok programjában, alapvetően a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak a sportágat hosszú éveken át jellemző doppingesetek miatt hozott büntető intézkedései nyomán, 5–5 kategória kapott helyet.

Rijádban a magyar színeket ketten képviselik. A 87 kg-ban szereplő békéscsabai Mitykó Veronika szeptember 15-én, a plusz 109 kilogrammos szegedi Nagy Péter pedig 17-én, a vb utolsó napján lép versenypódiumra. Mitykó súlycsoportjában 18, Nagyéban 43 emelőt neveztek.