Paprikaspray-vel és sokkolóval ment be dolgozni az aradi közegészségügyi cég gazdasági igazgatója

Az Aradi Hírek írta meg a keddi esetet, amely ha minden igaz, a következőképpen zajlott le. Egy hónapig betegszabadságon volt az Arad Megyei Közegészségügyi Igazgatóság, a DSP gazdasági igazgatója, Pénzes Gyula György, aki miután a hét elején visszatért a cég irodaházába, kihívták rá a rendőrséget.

Hogy miért? Az igazgatóság több munkatársa szerint már korábban is voltak konfliktusok, és Pénzes a közösségi oldalán Constantin Cătană volt vezérigazgatónak címzett üzenetei is aggodalmat kelthettek.

Miután Pénzes a Spitalului (Kórház) téri irodaépületbe lépett, állítólag csúnyán szólt oda az őt üdvözlő kollégáknak, majd az Aradi Hírek szerint „rövid szóváltás után Constantin Cătană kezéhez érintette a sokkolót, aki visszahőkölt, és azt kérdezte, hogy »meg akarsz öni?!«”

Ekkor jött Cecilia Irimie vezérigazgató, aki felszólította Pénzest, hogy ne fenyegetőzzön, eddigre azonban már úton voltak a rendőrök. Ők minden érintettet bevittek kihallgatás céljával. A DSP-től jött információk szerint Pénzes később visszament, és több kollégát számonkért, hogy hamisan tanúskodott.

A konfliktus állítólag nem újkeletű. Nem hivatalos információk, híresztelések szerint tettlegesség is volt már köztük. Mint a lap írja, Cătană nevére akkor figyeltek fel, amikor a koronavírus-járvány elején szidta beosztottjait, akik nem akartak a határon felállított járványügyi ellenőrző pontokon szolgálatra menni. Cătană le is mondott ekkor, de az intézmény kötelékében maradt.

A mostani ügyben bűnügyi eljárást indított a rendőrség.