Nyert a Pick Szeged a kézilabda BL-ben, a norvég Elverum otthonában

A Szeged 34–32-re nyert a norvég Elverum otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, szerdán. A vendégek keretéből Luka Stepancic és Alexander Blonz hiányzott.

A norvégok a nyolcadik percben még 53-ra vezettek, de a magyar bajnoki címvédő egy 60-s sorozattal fordított. A hét évig Magyarországon nevelkedett, ám a szerb felnőtt válogatottban szereplő Uros Borzas vezérletével tartotta magát az Elverum, sőt, egy 41-es szériával csökkentette hátrányát (1315). Az első félidő hajrájában többet hibáztak a hazaiak, a Szeged megint ellépett és a szünetben ismét magabiztosan vezetett.

A házigazdák az eredménytől függetlenül szinte minden támadásukat gyorsan végigvitték, amikor már csak két találat volt a különbség, Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért. Az Elverum egy 40-s sorozattal felzárkózott mínusz egyre, ám egyenlíteni nem tudott, mert a szegediek csökkentették a hibák számát, és az 55. percben újra öttel jobban álltak. A házigazdáknak volt még egy 41-es periódusuk, de az egyenlítésre ekkor sem volt esélyük, mert már nem maradt idejük rá.

Mario Sostaric és Sebastian Frimmel hat-hat, Bodó Richárd és Kent Robin Tönnesen öt-öt góllal, Mirko Alilovic nyolc védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Patrick Anderson hét, Tobias Gröndahl hat gólt lőtt.

A két csapat hetedik egymás elleni BL-mérkőzésén egy norvég siker mellett hatodszor győztek a szegediek. A januári olimpiai kvalifikációs világbajnokság miatt szünet következik a BL-ben, a 11. fordulót február 8-án és 9-én rendezik. A Szeged négy sikerrel és hat vereséggel zárta az őszi szezont.