Pádár Nikolett egyéniben is junior világbajnok lett, de a mixed váltóban is aranyérmet szerzett pénteken

Pádár Nikolett egyéniben is ifjúsági világbajnok lett. A Haász SZUE 16 éves szegedi úszója 55.11 másodperces időeredménnyel diadalmaskodott a női 100 méter gyors perui vb-döntőjében. Ma 2 világbajnoki címet is szerzett, hiszen a mixed 4x100 méteres gyorsváltóval is aranyérmes lett – írja az egyesülete a közösségi oldalán.

Pádár Nikolettet megint nem lehetett megfogni 100 gyorson – hiába üldözte két olasz, a szegedi Haász SZUE úszója rajt-cél győzelmet aratott. Vezetett a fordulónál is, és 45 századdal, simán nyerte a finálét, azaz neki is megvan a junior Eb-vb dupla.

A mixed 4x100 gyorsváltó fináléjában akárcsak július első hetében, Bukarestben, ez is magyarromán különpárharc jegyében zajlott, a többiek a bronzért csatáztak. A képlet sem változott: David Popovici elviharzott az elején. Mészáros Dánielnek és Bóna Benedeknek az volt a feladata, hogy minél jobban tapadjanak rájuk, aztán jött Pádár Niki és Molnár Dóri, Európa két leggyorsabb junior százasa (az Eb-n 12-vel zártak), akik ledolgozták a hátrányt.

És akárcsak az Eb-n bukarestben, ezúttal is működött a taktika: Popovici megint pörkölt, a magyaroknál Mészáros Dani ahogy tudta, úgy tartotta Popovici-t, Bóna Benedek bement 50 másodperc alá, aztán következett Pádár Niki, aki repesztett egy 54.41-es időt ,így a csaknem 3 másodperces román előnyből mindössze 4 tized maradt, Molnár Dóri pedig simán lehajrázta a vetélytárs utolsó emberét, s végül 36 századdal behúzták megint.

„Nyár elején nem gondoltam volna, hogy a száz gyorsot meg tudom nyerni az ifi Európa-bajnokságon és az ifi világbajnokságon is. Már kezdünk fáradni így nyár végére, de azért nagyon boldog vagyok, mert bár az idő nem volt annyira kiemelkedő, de így is sikerült nyernem. Aztán fél órám volt nagyjából a váltóig, már nagyon fájt az a száz, de nagyon-nagyon örülök, hogy meglett az az arany is” – nyilatkozta Pádár Nikolett a verseny után a Magyar Úszó Szövetségnek.