Az oroszok szerint az ukránoknál amerikai laborokban kifejlesztett mutánsok harcolnak

Mint ismert, az orosz hadsereg látványosan besült Ukrajnában, nem számítottak ekkora ellenállásra. Ezért aztán születnek arra is elméletek, legalábbis a hazai közönség számára, hogy miért haladnak ilyen lassan az előrenyomulással: az ukrán csapatokat emberfeletti gyilkológépekké változtatták az amerikaiak által vezetett biolaborokban végzett „titkos kísérletekkel”.

A 444.hu által szemlézett cikkben a Kommerszant orosz lap azt írja, két orosz törvényhozó hétfőn az ukrajnai „biolaboratóriumok” vizsgálatával foglalkozó bizottság élén ezzel a magyarázattal jött elő. Konsztantyin Kosacsev, Oroszország Szövetségi Tanácsának alelnöke és Irina Jarovaja, az Állami Duma alelnöke ezt a felfedezést a „nyomozás” bombahírének minősítette. Állításuk szerint

az ukrán hadifoglyok vérének vizsgálata „egy sor betegséget” tárt fel, amik arra utalnak, hogy titokban „katonai célokra” kísérleteztek velük.

„És látjuk: az a kegyetlenség és barbárság, amivel Ukrajna katonái viselkednek, a polgári lakosság ellen elkövetett bűncselekmények, azok a szörnyű bűnök, amiket hadifoglyok ellen követnek el, megerősítik, hogy ez a rendszer az ukrajnai katonaság ellenőrzésére és létrehozására irányuló kegyetlen gyilkológépeket vezettet be az Egyesült Államok irányítása alatt” – mondta Jarojava újságíróknak.

Szerinte ott vannak még „azok a teljesítményfokozó gyógyszerek, amiket még mindig azért adnak, hogy teljesen semlegesítsék az emberi tudat utolsó nyomait, és a legkegyetlenebb és leghalálosabb szörnyetegekké alakítsák őket”.

Azt is állította, hogy a hepatitis A ellenanyagok jelenléte az ukrán hadifoglyok vérében egy amerikai biolaboratóriumi összeesküvés bizonyítékai, mivel Ukrajna volt egészségügyi minisztere ukrán-amerikai kettős állampolgár volt, aki a hepatitis kezelésére szolgáló gyógyszerek beszerzésén dolgozott az országban. „Elképzelhető, hogy ezeknek a gyógyszereknek a katonai személyzeten történő teszteléséről volt szó” – mondta Jarovaja.

Az állítások a biolaboratóriumok összeesküvés-elméletének új megközelítésének tűnnek, az orosz védelmi minisztérium rendszeresen terjeszti, hogy megpróbálja igazolni a háborút.

Az összeesküvés-elmélet egészen a Szovjetunióig nyúlik vissza, de a Kreml figurái a február 24-i invázió után gyakrabban erősítették fel, mivel Moszkva eredeti állításának – miszerint azért támadta meg Ukrajnát, hogy a zsidó elnök által vezetett országot „nácitalanítsa” – nem sikerült nagy vonzerőt szereznie az orosz propagandán túl. Úgy tűnik, hogy a legújabb iteráció célja Oroszország katonai kudarcainak magyarázata a mutáns ukrán csapatok révén – írja a Daily Beast.