Novák Katalin a Bledi-tó partján futott, miközben már csak rá vár a katatörvény aláírása

Borut Pahor szlovén köztársasági elnökkel közös futással kezdte szlovéniai látogatásának programját Novák Katalin magyar köztársasági elnök csütörtökön a Bledi-tó partján.

Novák Katalin elmondta, Borut Pahorral közösen határoztak úgy, hogy a hivatalos programot megelőzően együtt sportolnak. Mivel mindketten sportemberek, rendszeres futók, maratonfutók is vagyunk, ezért futással indítjuk el ezt a találkozót közölte a magyar államfő.

Ezzel is azt szeretnénk üzenni, hogy a sport közel hoz egymáshoz, a sport segít közeli kapcsolatokat építeni egymással mondta. Novák Katalin hangsúlyozta, hogy Szlovénia és Magyarország kapcsolatai nagyon jók. Ezeket a kapcsolatokat szeretnénk most elnöki szinten is megerősíteni (...) a csodálatos Bledi-tó partján mondta a magyar köztársasági elnök.

Novák Katalin pénteken Ljubljanában megkoszorúzza a Háborúkban elesett áldozatok emlékművét, majd megbeszélést folytat Borut Pahorral, utána pedig Robert Golob szlovén miniszterelnökkel tárgyal. A magyar államfő ezt követően Lendván a Rába-vidéki szlovén nemzeti közösség és a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség (MMÖNK) képviselőivel találkozik,végül Borut Pahorral és Horváth Ferenccel, az MMÖNK elnökével részt vesz a közösség új székházának átadásán.

Aláírva küldte meg csütörtökön a katatörvényről szóló dokumentumot Novák Katalin köztársasági elnöknek Kövér László házelnök – írja az Index. A köztársasági elnöknek öt napja van arra, hogy elfogadja a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló módosítást.