Dél-Koreába igazolt a szegedi születésű futballista, Ádám Martin

A dél-koreai Ulszan Hyundai csapatába igazolt Ádám Martin, a labdarúgó OTP Bank Liga előző szezonjának gólkirálya – írja az MTI.

Eddigi klubja, a Paksi FC honlapja emlékeztet, hogy a támadó 2020 nyarán érkezett Kaposvárról, első szezonjában nyolc gólt szerzett, majd a 2021/22-es idényben már 32 meccsen 31-szer volt eredményes, ráadásul mind a 11 ellenfélnek betalált. Remek teljesítményének köszönhetően a nemzeti együttesbe is behívót kapott. A dél-koreai bajnokságban listavezető Ulszannak már van egy magyar játékosa a korábbi zalaegerszegi Koszta Márk személyében.

Nagyon sokat köszönhetek Paksnak, a legjobb döntés volt karrierem során, hogy két éve ide igazoltam. Egy ilyen tavalyi szezon után azonban jött egy olyan szakmai lehetőség, amivel ilyenkor élni kell. Kiváló bajnokság jó csapatánál próbálhatok tovább fejlődni, de mindig meleg szívvel fogok visszagondolni Paksra. Mindent hálásan köszönök a klub valamennyi munkatársának és a szurkolóknak egyaránt fogalmazott Ádám Martin.

„Négy kiemelt szempontunk volt Ádám Martin átigazolásánál. Az első, hogy a magyarnál mindenképpen erősebb bajnokságban próbálhassa ki magát. A második, hogy egy olyan csapathoz kerüljön, amely saját bajnokságában domináns, azaz sokszor kerül az ellenfél kapuja elé. A harmadik, hogy megfelelő mennyiségű játéklehetőséghez jusson. A negyedik szempont a pénz volt, hiszen egy huszonnyolc éves játékosnál erről sem szabad elfeledkezni. A felsorolt szempontok itt mind teljesültek” mondta Papp Gábor, Ádám Martin menedzsere a Nemzeti Sportnak az átigazolásról.

A dél-koreai első osztályt (1996, 2005) és az ázsiai Bajnokok Ligáját (2012, 2020) is kétszer megnyerő dél-koreai együttes – amelyet a világ legnagyobb hajóépítő vállalata, a Hyundai birtokol – hazája jelenleg is futó bajnokságában a tabella első helyén áll, előnye öt pont a második helyezett Csonbuk Motors előtt. A csapat legértékesebb játékosa (1.5 milliós becsült értékkel) a 60-szoros grúz válogatott Valerij Kazaisvili, aki Hollandiában, Lengyelországban és az Egyesült Államokban is futballozott korábban – írja a lap.