A helyiek szóltak be a szabadkai őrsre, hogy lövöldözés van az erdőben

Újabb részeltek derültek ki a szombat hajnali Szabadka-közeli erdei lőfegyveres összecsapásról, amely során sajtóinformációk szerint afgán és pakisztáni migránsok lőttek egymásra.

Arról írtunk már napközben, hogy a szabadkai rendőrségre éjjel háromkor érkezett bejelentés arról, hogy a szerb–magyar határ mellett fekvő erdőből fegyverropogás hallatszik. A helyszínre nagy erőkkel vonultak ki a rendőrség különleges egységei, amelyek golyóálló mellényben közelítették meg a helyszínt, az erdőt és az arra vezető utakat pedig lezárták.

A Pannon RTV esti cikkében arról ír, hogy az itt élők jelentették a rendőrségnek, hogy lövöldözés van az erdőben. Miután a hatóságok kiérkeztek, tapasztalták, hogy a migránsok egy csoportja lőfegyverrel számolt le egymással. Ezt követően a mentőegységeket is riasztották, akik nagyobb erővel vonultak ki a helyszínre.

Stevan Bakić szabadkai polgármester a lapnak azt mondta, hét személyt szállítottak a szabadkai közkórházba, közülük egy személynek nem voltak  már életjelei, és bár megpróbálták újraéleszteni, meghalt. „Egy 2006-ban született lányt megműtöttek, azonban az ő állapota rendkívül rossz és a szabadkai közkórház igazgatójának tájékoztatása szerint nem valószínű, hogy életben marad.”

Bojan Šoralov észak-bácskai körzetvezető már arról beszélt, hogy a rendőrség operatív feladata, hogy teljesen megtisztítsa az erdőt a migránsoktól. „Hiszem, hogy ez meg is történt, de nem tudok pontos információkat adni."