Új történelmi mélypont: 403 forintba került egy euró a keddi hullámvasút során

Csak a nap első felében tartott ki a forint erősödése, kora estére ismét új történelmi mélypontra esett a magyar deviza: 403 forintba került egy euró – írja a Portfolio, miközben az MTI-n az a hír, hogy „alig változott kedden a forint árfolyama”. Ami igaz is olyan értelemben, hogy aztán megint visszaerősödött a magyar fizetőeszköz estére.

Világszerte a Fed-re irányul a befektetők figyelme, hiszen ma kezdődik a kétnapos kamatdöntő ülés, amelynek nyomán holnap este ismerjük meg, hogy az amerikai jegybank akár 75 bázispontos kamatemelést is végrehajt-e, tovább sokkolva a befektetőket.

A hullámvasút úgy nézett ki, hogy kedden

  • délelőtt még erősödött a forint, az euró jegyzései 398 körülig süllyedtek, míg a dolláré 380 közelébe.
  • Kora estére, azaz 6 óra körül 400,3-ig gyengült vissza a forint. Ezzel még mindig minimális erősödésben van a magyar deviza, de a javulás nagy részét elbukta.
  • Este 6 óra 40 perc környékére még tovább gyengült a forint, a 402,3-as euróárfolyam már fél százalékkal magasabb a hétfő estinél. Így akkor mindössze 60 filérre volt a tegnapi történelmi mélypontjától.
  • Pár percre rá, este 7 előtt nem sokkal 402,99-ig esett a forint, ami már új mélypontot jelentett a magyar deviza szempontjából.
  • Aztán este 7 után, negyed 8 körül 400 környékére, illetve jelenleg az alá is visszakapaszkodott a forint megintcsak különösebb ok nélkül, vagyis komoly kilengések jellemzik az árfolyamot.

A magyar deviza tehát hirtelen majdnem egy százalékot esett kora estére, ami elég éles fordulat a délelőtti erősödéshez képest. Különösebbet egyelőre a Portfolio nem lát emögött, pedig a forint alulteljesítő ma is: a lengyel zloty 0,2%-kal gyengült, a cseh korona pedig stagnált.