Győzött a Pick Szeged Norvégiában, Bánhidi Bence klubrekorder lett

A Pick Szeged 2724-re győzött a norvég Elverum HB otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában, szerdán – írja az MTI.

A hazaiak keretéből többek között Máthé Dominik, a vendégektől Kent Robin Tönnesen, Luka Stepancic és Dean Bombac hiányzott. Bánhidi Bence szerezte a magyar bajnoki címvédő első gólját, és mivel ez már a 326. találata volt szegedi színekben a BL-ben, ő lett a klubrekorder. A svéd Jonas Källman 325 alkalommal volt eredményes 2014 és 2021 között.

Ennek ellenére a norvégok kezdtek jobban, a meccs harmadánál 96-ra vezettek, de a szegediek ekkor ritmust váltottak, egy 51-es sorozattal fordítottak és a szünetben 1312 volt az állás a javukra.

A második félidő elején az Elverum a kapusának lecserélésével létszámfölényes támadásokat vezetett, egy 41-es sorozattal visszavette a vezetést, de a hibáit a vendégek rendre góllal büntették, és 72-es szériájuk végén már ők álltak jobban néggyel (1822). Innen már nem volt visszaút a házigazdák számára, bár a legvégéig szorossá tudták tenni az állást, a Szeged végül taktikus játékkal 2724-re győzött.

A hazaiaknál Sindre Heldal hét, a vendégeknél Sebastian Frimmel hat, Bánhidi Bence öt góllal zárt. A norvégok mindkét kapusa hat, a túloldalon Mikler Roland 13 lövést védett. A két csapat ötödik egymás elleni BL-mérkőzésén a Szeged egy vereség mellett negyedszer nyert. A két döntetlennel és három vereséggel álló Szeged jövő csütörtökön a francia Montpellier-t fogadja a BL csoportkörében.