Sarah Paulson viszi a képernyőkre Karikó Katalint az HBO vakcinasorozatában

Adam McKay lesz annak az HBO-sorozatnak a producere, amely a koronavírus elleni vakcina kifejlesztéséről szól, és amelyben szerepet kap az egykoron a szegedi egyetemen tanult és a városban dolgozó Karikó Katalin is. A The First Shots Brendan Borrell könyvén alapul, ami a vakcina mögött álló tudósokról, politikusokról és milliárdosokról szól elsősorban.

A sorozat a vakcinafejlesztés előtt álló kihívásokról ad képet, és a hazai sajtóban prognosztizálható címekkel szemben Karikó Katalin bár kap szerepet, korántsem körülötte forog majd az HBO stábja. A magyarra talán Az első lövések címmel fordítható sorozatban szerepet kap a kunsági professzoron túl Kizzmekia Corbett, aki 2014 óta kutatta már a koronavírust, és Sarah Gilbert, akinek az Astra-Zeneca fejlesztésében volt nagy érdeme.

Rajtuk kívül említendő még Donald Trump ex-amerikai elnök, a Pfizer-elnök Albert Bourla és a Moderna-elnök Stéphane Bancel is. A színészi alakításokból is lehet már mit tudni a Complex keddi cikkéből, Trumpot például Jared Leto alakítja,

Karikót pedig Sarah Paulson viszi képernyőre.

Paulson most 47 éves Emmy-, és Golden Globe-díjas amerikai színésznő, aki olyan televíziós sorozatokban szerepelt eddig, mint az American Gothic vagy a Jack & Jill.

Az HBO már 2020-ban elkezdett dolgozni a sorozaton, erről már az év nyarán jöttek is hírek. Azt még nem tudni, mikor érkezik a sorozat.