Márki-Zay Péternek végül volt ideje Szájer József híres ereszéhez ellátogatni

Márki-Zay Péter élőben jelentkezett Brüsszelből, nem is akárhonnan: „Eresz...” címmel fut ugyanis a videó. A helyszín a legendás brüsszeli eresz volt, amin át Szájer József elmenekült egy, a koronavírus miatti lezárások idején tartott rendezvényről a rendőrség rajtaütése elől.

„Itt vagyok Brüsszelben Kész Zoltán barátommal egy ikonikus helyen. Én még nem jártam itt, szemben azzal a nyolc fideszes országgyűlési képviselővel, akik a tulajdonos bevallása szerint Szájer Józsefen kívül még gyakorta látogattak el azokra az orgiákra, ahol akkor éppen 25 meztelen férfinak volt a maszk és gumi nélküli partija. Az ereszen meggyőződésem szerint nemcsak Szájer József, az homofób alaptörvény szerzője ereszkedett le olyan erkölcsi mélységekbe, ahonnan nincs visszaút, hanem a Fidesz is” – közölte videójában Márki-Zay Péter.

Az egész onnan jött, hogy a 444-nek adott egy interjút is, ebben mondta el, hogy ha ideje engedi, Szájer ereszét is megnézi Brüsszelben. Szimbolikus helynek tartja, ahol nem csak Szájer József ereszkedett le, de a Fidesz minden hitelessége is. Márki-Zay találkozóit Ujhelyi István szervezte, az MSZP-s EP-képviselő elmondta; az elmúlt években jó pár programot szervezett már Brüsszelben, de ennyire nyitott ajtókat még nem tapasztalt: volt olyan EP-biztos, akinek a stábja kereste meg, hogy szeretnének találkozni „Orbán Viktor kihívójával”.

A szerdai, Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselővel közösen tartott sajtótájékoztatót követően Manfred Weberrel, az Európai Néppárt vezetőjével tárgyalt Márki-Zay Péter. A két politikus egyetértett abban is, hogy újjá kell építeni a demokráciát Magyarországon. Emellett tárgyaltak még a migrációról, az adópolitikáról és a civil szervezetek társadalmi szerepének fontosságáról is. Márki-Zay kétnapos brüsszeli látogatása során húsz találkozóra kerül sor, köztük hat európai biztossal és négy pártcsalád vezetőjével. A látogatás részeként hétfő este a brüsszeli magyar közösség részvételével tartott fórumot az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Márki-Zay Péter Szájer ereszét is megnézi Brüsszelben, ha lesz ideje rá

„Hűséges tagjai leszünk az Európai Uniónak és a NATO-nak, nem árulói. Ennek érdekében felszámoljuk a korrupciót, csatlakozunk az eurózónához és kiutasítjuk a Fidesz által betelepített bűnöző migránsokat” – mondta Márki-Zay Péter.