Ujhelyi István lett a főtanácsadója egy svájci, turizmussal és gasztronómiával foglalkozó intézményhálózatnak

Ujhelyi István MSZP-s politikust kérte fel főtanácsadójának a Swiss Education Group (SEG), egy nemzetközileg ismert, turizmussal és gasztronómiával foglalkozó oktatási intézményhálózat – derül ki a képviselő MTI-hez eljuttatott sajtóközleményéből.

A Swiss Education Group négy önálló felsőfokú intézményt működtet hat különböző kampuszon; 

  • Swiss Hotel Management School,
  • César Ritz Colleges Switzerland,
  • Hotel Institute Montreux,
  • Culinary Arts Academy Switzerland.

Mind a négy iskola az első tízben szerepel a QS World Ranking egyetemi rangsorában. Az említett intézményekben több mint hatezer diák tanul több mint száz országból, köztük Magyarországról is – olvasható a sajtóközleményben.

A képviselő a közlemény szerint elmondta, „örömmel vállaltam, hogy segítek az új programok kidolgozásában, a fenntartható és 'smart' turizmus jövőjét irányítani képes leendő szakértők oktatásában, tehetséggondozásában”. Hozzátette: „Összeférhető, sőt kifejezetten erősítő ez a jövőt építő háttér a politikai jellegű szerepvállalásomhoz”.

Orbán Viktor legidősebb lánya, Orbán Ráhel egyébként nem ezek egyikében, hanem a szintén svájci École Hoteliere Lausanne turisztikai magánegyetem Executive MBA (EMBA) mesterképzésén vett részt a 444.hu szerint, még 2014-ben. A 12 hónapos programban kifejezetten turisztikai vezetőket képeznek, ezért 60 ezer svájci frankos, tehát több mint 15 millió forintos tandíjat kellett akkor kifizetniük a hallgatóknak.