Az SZTE élőben közvetíti Karikó Katalin spanyol díjátadóját

A spanyol királyi család jelenlétében ma, október 22-én este adják át az Asztúria Hercegnője Díjat Karikó Katalinnak, a – többek között – Széchenyi- és Lasker-díjjal is kitüntetett világhírű biokémikusnak, a Szegedi Tudományegyetem alumnájának.

Az Asztúria Hercegnője Díj átadó ünnepségének ceremóniáját a University of Szeged Facebook oldalon közvetíti a Szegedi Tudományegyetem. A „spanyol Nobel-díjnak” is nevezett kitüntetés gálájáról készült felvétel ma, október 22-én 18 óra 30 perctől elérhető a közszolgálati Televisión Española (TVE) csatornáról és az alábbi linkről.

Az egész hetet Asztúria Hercegség fővárosában töltötte Karikó Katalin. Oviedóban az úgynevezett Díjhéten is a tudományt népszerűsítette a Covid-19 járvány megfékezésére hivatott modern vakcinák gyors kifejlesztéséhez hozzájáruló kutató. Ismeretterjesztő előadást tartott például Oviedo lakosainak is Karikó Katalin. Ezekről az ismeretterjesztő és motiváló programokról beszámolt az SZTE Hírportálja, az University of Szeged a Facebook és Twitter felületeken is.