Hétfőn nem lesz nagyon meleg

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, az időnként megjelenő felhőkből legfeljebb kezdetben délnyugaton fordulhat elő egy-egy kisebb zápor, írja az Időkép. Az élénk, keleten helyenként erős északi-északkeleti szélben 26 és 31 fok közé melegszik délutánra a levegő. Friss lesz a hajnal, 15–21 fok közötti minimumokkal, Szegeden a maximum 30 fok körül alakul.

Hétfőn nem érkezik front, átmenetileg fellélegezhetnek a frontérzékenyek. A hangulatra, közérzetre jó hatással lesz majd a sok napsütés. A nagy hőség egyelőre nem tér vissza, a hőérzeten a szeles idő tovább csökkenthet.

Ugyanakkor fejfájásos panaszokat, ingerlékenységet, nyugtalanságot okozhat a szeles idő. A legmelegebb órákban ne tartózkodjunk huzamosabb ideig a szabadban. Könnyen napszúrást kaphatunk. 10 és 16 óra között nagyon erős, helyenként extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről.

Kedden változóan napos-felhős időre van kilátás. Napközben egy-egy futó zápor, zivatar néhol délen, délnyugaton fordulhat elő, estétől több helyen. Sokfelé élénk lesz a keleti-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.