Négy városban már biztosan nyer a Fidesz

Ahogy öt évvel ezelőtt, úgy most is vannak olyan, 10 ezer lakosnál népesebb városok, ahol már a választás reggelén, az első szavazat leadása után ki lehetne hirdetni a fideszes polgármesterjelölt győzelmét, ugyanis nincs kihívójuk. A 24.hu ezúttal négy ilyen nagyobb várost talált, valamennyiben már legalább egy évtizede vezetik városukat a hivatalban lévő polgármesterek.

Úgy tűnik, a legfideszesebb város a 13 ezer lakost számláló Kiskőrös – a 2006 óta szolgáló polgármesterként immáron harmadszor áll rajthoz kihívó nélkül. Ezúttal is legfeljebb azon kell izgulnia, hogy tovább tudja-e növelni szavazóinak a számát. Míg Tiszafüreden legutóbb volt még verseny a polgármesteri posztért, a Pest megyei Dabason már 2019-ben sem volt kihívója a fideszes jelöltnek. Mezőkövesden már öt éve is igencsak jobbra lejtett a pálya, idén pedig egyedül indul a Fidesz.

Két településen, Kiskunhalason és Mátészalkán van választási lehetőség ugyan, de csak a jobboldali szavazók számára, mivel a fideszes indulóval szemben egyedül a Mi Hazánk állított polgármesterjelöltet.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<