Délmagyar: Sokan kihasználják, hogy most pár perc alatt lehet személyit készíttetni

Sokan a szavazóhelyiségben jönnek rá, hogy nem érvényes a személyi igazolványuk, de nekik sem kell lemondani a szavazásról. Vasárnap este hét óráig nemcsak az urnák, hanem a kormányablakok is nyitva tartanak, így ezt a dokumentumot most sorbanállás nélkül el lehet készíttetni. 

Szentesen a Kossuth téri, Csongrádon a Justh Gyula utcai, Szegeden a Rákóczi téri, Mindszenten a Köztársaság téri, Kisteleken az Árpád utcai, Sándorfalván az Ady Endre utcai, Üllésen a Dorozsmai úti, Mórahalmon a Millenniumi sétányi, Hódmezővásárhelyen az Ady Endre úti, és Makón a Széchenyi téri kormányablakban lehet személyi igazolvánnyal kapcsolatos ügyet intézni a mai napon.

A Délmagyar azt írja, vannak, akik kihasználják ezt a lehetőséget, például Szegeden is. A lap információi szerint délig nagyjából ötvenen érkeztek a Rákóczi térre, többen azzal a céllal, hogy gyerekük számára elintézzék az igazolvány elkészítését. Mivel összesen négy ablaknál dolgoztak ügyintézők, senkinek nem kellett egy percet sem várnia, nagyjából tíz perc alatt pedig lehetett is végezni.

„Nem engedtek szavazni, mert januárban lejárt a személyim. Nem is értem. Régebben nem volt lejárata. Egyébként is, nyilván ez az utolsó szavazásom, nem értem, miért nem voltak engedékenyebbek” – mondta az újságnak a helyszínen egy 83 éves hölgy. Egy másik idősebb nő pedig arról számolt be, hogy két éve nem érvényes az okmánya, pedig azóta volt már műtéten is, ahol elvileg jelezniük kellett volna felé a problémát, mégsem tették.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<